Asiakkaillemme


 

Taloushallintoliitto 

22.06.2020

Takaisinlainaa ei voi hakea, mikäli yrityksellä on veroja ulosotossa tai jos se on laiminlyönyt veroilmoitusten antamisen. Takaisinlaina on va…

The post Yritys voi lainata takaisin alkuvuonna maksamansa arvonlisäveron – ota huomioon nämä asiat appeared first on Yrittajille.

08.06.2020

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) ja Verohallinto julkaisevat 11.6 niin sanotun virkailijavaltuuttamispalvelun. Virkailijavaltuuttamispalvelu …

The post Suomi.fi-valtuutus käyttöön elinkeinoyhtymissä, tiekunnissa ja yhteismetsissä appeared first on Yrittajille.

03.06.2020

Useimpien yritysten täytyy ilmoittaa omistajiensa, niin sanottujen tosiasiallisten edunsaajiensa, tiedot kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä. …

The post Edunsaajailmoitus kaupparekisteriin on tehtävä 1.7.2020 mennessä appeared first on Yrittajille.

03.06.2020

Valtiokonttori antoi keväällä jatkoaikaa vaatimukselleen eurooppalaisen standardin mukaisista verkkolaskuista koronatilanteen luoman työpiikin…

The post Eurooppalaisen standardin mukainen verkkolaskutus tulossa syksyllä 2020 appeared first on Yrittajille.

Ajankohtaista

Kokenut kirjanpitäjämme on jäämässä hyvin ansaitulle eläkkeelle ja siitä syystä haemme hänelle seuraajaa.

Taloushallinnon asiantuntija

Etsimme osaavaan joukkoomme kokenutta ja asiakaspalveluhenkistä kirjanpitäjää. Tässä tehtävässä toimit avainhenkilönä asiakasyritystemme kirjanpitäjänä pitäen taloushallinnon langat käsissäsi. Keskeinen osa työtäsi on toimia asiakkaan neuvonantajana taloushallinnon ja verotuksen kysymyksissä ja samalla hoitaa ulkoisen laskennan rutiinit tehokkaasti sähköisillä työkaluilla.

Toivomme sinulta vankkaa kirjanpidon ja verotuksen osaamista, tilinpäätöstaitoa, hyvää organisointitaitoa sekä aitoa innostusta taloushallinnon tehtäviin. Työtehtävässä toimit aktiivisesti sekä asiakkaiden että kollegoiden kanssa ja siitä syystä odotamme sinun olevan ulospäinsuuntautunut tiimipelaaja. Sähköiset taloushallinnon työkalut tulee olla sinulle tuttuja ja olet halukas kehittämään itseäsi sekä kirjanpidon, verotuksen että ohjelmisto-osaamisen saralla. Tilitoimistokokemuksen ja KLT-tutkinnon suorittamisen katsomme eduksi.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työn pk-yritysten sekä kansainvälisten konsernien talouden ytimessä, joustavan työyhteisön sekä loistavat mahdollisuudet ammatilliseen kehittymiseen. Kollegasi odottavat sinua jo innolla, joten tehtävä alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä, mutta tarkan aloitusajankohdan voimme sopia yhdessä. Kuulisimme mielellämme sinusta pikimmiten lisää, joten lähetäthän hakemuksesi, CV:n ja alustavan palkkatoiveen osoitteeseen: reeta.hirsinummi@laskentatieto.fi  Käymme hakemuksia läpi ja aloitamme haastattelut soveltuvien henkilöiden osalta jo hakuajan aikana.

Kokeneen kirjanpitäjän lisäksi etsimme sopivia ehdokkaita myös trainee -ohjelmaamme. Voit olla siis vastavalmistunut ja innokas oppimaan. Trainee-ehdokkaalta odotamme taloushallinnon tradenomitutkintoa, palveluhenkisyyttä ja erityisesti halua kehittyä taloushallinnon ja verotuksen osaajana. Mikäli innostuit, olethan yhteydessä reeta.hirsinummi@laskentatieto.fi 


Ajankohtaista asiaa tulorekisteristä uutiskirjeessämme

Lue lisää


Kaipaamme vahvistusta osaavaan joukkoomme

Onko kirjanpito, verotus ja asiakaspalvelu vahva osaamisalueesi? Haluatko toimia työssäsi asiakaslähtöisesti ja oma-aloitteisesti? Hallitsetko sähköiset taloushallinnon työkalut ja osaatko analysoida ja tulkita talouslukuja? Oletko mahdollisesti suorittanut KLT-tutkinnon tai se on tulevaisuuden suunnitelmissasi? Haluatko olla osa meidän taloushallinnon ja verotuksen ammattilaisista muodostuvaa huipputiimiä?

Mikäli vastasit kysymyksiin myöntävästi, laitathan hakemuksiesi ja CV:si sähköpostitse 26.8.2018 mennessä osoitteeseen reeta.hirsinummi@laskentatieto.fi

Arvostamme että olet toiminut kirjanpidon parissa muutaman vuoden. Voit olla myös vastavalmistunut mutta innokas oppimaan. Olet ulospäin suuntautunut ja asiakaspalveluhenkinen. Tilitoimistokokemus, tilinpäätöstaito sekä halu kehittyä kirjanpitäjänä sekä luoda uraa vastuullisessa tehtävässä katsotaan eduksesi. Työ on vakituinen ja aloitusajankohta sopimuksen mukaan. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.


Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2018!

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rauhaisaa joulua ja menestystä vuodelle 2018. Tänä vuonna joulukorttien sijaan osallistuimme Hope Turku Yhdessä & Yhteisesti ry:n joululahjakeräykseen.

Hope joululahjat

Ajankohtaisia asioita uudessa uutiskirjeessämme. Aiheitamme:

Lahjakortit ja henkilökunnan joulumuistamiset

Joulun lähestyessä on syytä palauttaa mieliin, miten verottaja suhtautuu henkilökunnalle annettaviin huomionosoituksiin. Kun kyseessä on muu vähäinen lahja, sen tulee olla esinelahja ja maksimissaan 100 euron arvoinen. Rahana tai lahjakorttina annettu huomionosoitus katsotaan veronalaiseksi palkkatuloksi. Kuitenkin, jos lahjakortti on kohdennettu tiettyyn tavaraan tai palveluun, se saatetaan rinnastaa esinelahjaan. Katso tarkemmat ohjeet linkistä tai kysy palkanlaskijalta!

Maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Verohallinnolle 1.1.2018

Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkityt maahantuojat ilmoittavat 1.1.2018 alkaen maahantuonnin arvonlisäveroa koskevat tiedot Verohallinnolle arvonlisäveroilmoituksella oma-aloitteisessa verotuksessa.  Näiden maahantuojien ei tarvitse enää ilmoittaa arvonlisäverotukseen liittyviä tietoja tuonnin tulli-ilmoituksella. Tulli toimittaa näistä tuonneista tullauksen entiseen tapaan, mutta ei enää vahvista maahantuonnista suoritettavaa arvonlisäveron määrää tai arvonlisäverottomuutta tullauspäätöksellä.  

Lue lisää:

http://www.emaileri.fi/g/l/228956/45023197/1474991/3647/1300/5

OLETKO KYLLÄSTYNYT PAPERIRUMBAAN?

Papereiden käsittelyyn kuluu ihan turhaan arvokasta aikaasi

Yrittäjänä helposti ajattelet, että oma työsi on ”ilmaista”. Sen vuoksi saatat olla valmis hoitamaan esimerkiksi taloushallintosi rutiineja käsin, paperilla, sähköpostilla… Me kun emme, vaikka taitava tilitoimisto olemmekin, voi aivan kaikkia tehtäviä puolestasi hoitaa.

Kuitenkin juuri se Sinun oma aikasi on kaikkein kalleinta. Jokaisen minuutin ja tunnin, jonka voit säästää ”turhasta” työstä voisit käyttää yrityksesi hyväksi, tai vaikkapa perheellesi. Tämän vuoksi me tarjoamme käyttöösi taloushallinnon NetTikon- apuvälineitä, joiden avulla voimme tehostaa tiedonkulkua, tapahtumien syöttöä, osto-ja myyntilaskujen käsittelyä, raportointia jne. Niin, että omaa aikaasi kuluu tähän merkittävästi aiempaa vähemmän, virheet ja niiden selvitteleminen jälkikäteen vähenee ja kaikki tapahtuu sujuvammin ja nopeammin. Ja voit hoitaa taloushallintoasi missä tahansa, milloin tahansa, koska NetTikonin avulla olemme aina käytettävissäsi, vaikka rantasaunalla lauantai-iltana. Nykytekniikka kun antaa siihen erinomaiset mahdollisuudet. Ei moni meistä enää haluaisi pankkikirjojakaan takaisin, vain kuinka?

Haluaisimme mielellämme kertoa Sinulle tästä lisää. Olemme varmoja, että juuri siihen keskusteluun käyttämäsi aika ei mene hukkaan. Koska ei Sinunkaan käyntikortissasi lue ”paperinpyörittäjä”

UUSI UUTISKIRJEEMME ON ILMESTYNYT

Vuoden 2017 muutoksia

Yrittäjävähennys - 5% verotettavasta tulosta

Yksityiset liikkeen- ja ammatinharjoittajat, henkilöyhtiöiden yhtiömiehet sekä maatalouden, metsätalouden sekä porotalouden harjoittajat saavat verotuksessaan yrittäjävähennyksen.

Perintö- ja lahjaverotus keveni

Perintö- ja lahjaverotus keveni, kun veroasteikkojen kaikkia prosentteja alennettiin. Lisäksi puoliso- ja alaikäisyysvähennyksiä korotettiin.
Lahjaverotuksessa pienin verotettava määrä nousi 4 000 eurosta 5 000 euroon. Ylin veroposentti laski ensimmäisessä veroluokassa lahjaverotuksessa 20 %:sta 17 %:iin ja perintöverotuksessa 19 %:iin.
Kuoleman perusteella maksettavien vakuutuskorvausten verovapaus poistuu vuoden siirtymäajan jälkeen vuonna 2018.

Omaisuuden hankintamenona pidetään perintö- ja lahjaverolain 55 §:n soveltamistilanteessa omaisuuden huojennettua arvoa.

Vielä vuoden 2016 verotuksessa hankintamenona pidettiin sitä käypää arvoa, joka omaisuudelle määritellään huojennussäännöksen soveltamista ja huojennuksen laskemista varten. Lakimuutos kiristi mm. luovutusvoittoverotusta luovutettaessa osakkeita joihin on saatu sukupolvenvaihdoshuojennus. Lakimuutos koskee 1.1.2017 jälkeen tapahtuvia luovutuksia.

Maksuperusteinen arvonlisävero

Yrityksille säädettiin mahdollisuus maksuperusteiseen arvonlisäverotukseen myös muun kuin käteismyynnin osalta. Laskuttava yritys voi kohdentaa myynnin arvonlisäveron laskutuskuukauden sijaan sen kuukauden arvonlisäverolaskelmalle, jonka aikana maksu on kertynyt. Sallittu 500 000 euron liikevaihtorajaan saakka. Edellytetään symmetrisyyttä – myös ostojen vero vähennettävissä vasta maksun perusteella. Liikkeen- ja ammatinharjoittajilla ei ole liikevaihtorajaa eikä symmetrisyyden vaatimusta.

Kiiteistön käsitteen muutos arvonlisäverolaissa

Kiinteistönä pidetään nyt myös kiinteistöllä harjoitettavaa erityistä toimintaa palvelevaa konetta, laitetta tai osaa, joka on asennettu pysyvästi rakennukseen tai rakennelmaan ja jota ei voida siirtää tuhoamatta tai muuttamatta rakennusta tai rakennelmaa. Kiinteistön määritelmän muutoksella on vaikutuksia kiinteistönluovutusten verovapauteen, rakentamispalvelujen oman käytön verotukseen, kiinteistöinvestointien tarkistusmenettelyyn ja kiinteistöön liittyvien palvelujen verotuspaikan määräytymiseen.

OmaVero korvasi verotilin

OmaVero korvasi vuoden 2017 alussa Verotili-palvelun. OmaVerossa on mahdollista antaa ilmoitukset oma-aloitteisista veroista ja maksaa verot verkkomaksulla. Palvelussa on myös nähtävillä kuukausittainen yhteenveto maksuista ja palautuksista. Lisäksi asiakas näkee OmaVerossa ja yhteenvedossa mahdolliset huomatukset maksamattomista veroista. OmaVeroon kirjaudutaan samalla tavalla kuin Verotili-palveluun. Asiakkaiden ei tarvitse tehdä muutoksia nykyisiin Katso-valtuuksiinsa, sillä Verotili-palvelua varten annetut valtuudet ovat käytössä myös OmaVerossa. Lähivuosina OmaVero laajenee, kun siihen tuodaan kaikki yritys- ja henkilöasiakkaiden tärkeimmät asiointipalvelut.


Osakeyhtiöiden koroton ennakkoverojen täydentäminen poistuu

Koroton maksuaika ja ennakon täydennysmaksumahdollisuus ovat poistumassa. Osakeyhtiön verotuksessa ryhdytään perimään verovajeen korkoa tilikauden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta lähtien.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen korvausastetta korotettiin 45 prosentista 50 prosenttiin yritykseltä tai yrittäjältä ostettavasta työstä ja 15 prosentista 20 prosenttiin maksetusta palkasta.

Lue lisää

ELÄKEUUDISTUS ASTUI VOIMAAN 1.1.2017

Muutoksia tuli sekä yrittäjän että työntekijän eläkkeisiin. Suurin osa muutoksista astuu voimaan jo heti alkuvuodesta, osa käytännössä vasta vuoden 2018 alusta.

Eläkettä kertyy jatkossa aina 1,5 % vuodessa


Eläkettä karttuu jatkossa aina 1,5 prosenttia vuodessa. Eläkettä kertyy siis saman verran kaikenikäisille. Siirtymäaikana vuoteen 2025 saakka 53–62-vuotiaille kertyy eläkettä 1,7 prosenttia vuodessa.

Eläkeikä nousee asteittain

Vuonna 2018 alin eläkeikä on 63 vuotta 3 kuukautta.

Osa-aikaeläke poistuu - tilalle osittainen vanhuuseläke

Osa-aikaeläke poistui vuodenvaihteessa, ja sen tilalle tuli osittainen varhennettu vanhuuseläke yli 61-vuotiaille. Eläkkeen osittaminen pienentää lopullista eläkettä pysyvästi.

Työuraeläke tulee, työkyvyttömyyseläke säilyy

Eläkeuudistus toi mukanaan myös kokonaan uuden eläkelajin, työuraeläkkeen.

Jo 17-vuotias työntekijä eläkevakuutetaan

Eläkeuudistuksen myötä työntekijän vakuuttamisen alaikäraja muuttuu 17 ikävuoteen.

Vakuutusmaksu vakiintuu ja eläkettä karttuu koko palkkasummasta

Työntekijän vakuutusmaksu kiinnitetään 24,4 prosentin tasolle useammaksi vuodeksi. Kilpailukykysopimuksen myötä työntekijän suoraan palkastaan maksama osuus tulee olemaan 6,15 prosenttia tai 7,65 prosenttia. Työnantajan maksama osuus on tällöin hieman aiempaa alempi.

Lue lisää


Paperikuiteista luopuminen tuo miljardiluokan säästöjä - Taloushallinnon digitalisaation avulla tilitoimistot voivat tuottaa asiakkailleen aiempaa suurempaa lisäarvoa

Suomeen on kehitetty uusi, kaikille avoin digitaalisten kuittien alusta, joka luo aivan uudenlaisia palveluja, eTasku Solutions kertoo tiedotteessaan. ReceiptHero on kaikille avoin kuittiekosysteemi, joka jakaa tietoa ostotapahtumista muihin sovelluksiin.

Uusi uutiskirjeemme on ilmestynyt.  

Uutiskirjeen aiheita mm.

  • Yrityksen ja yrittäjän verotus 2016 - mikä muuttuikaan?
  • Vapaus valita - kannattaako tilinpäätöksestä säästää?
  • Tapaturmailmoittamisen määräajat lyhenivät merkittävästi. Uuden lain määräajat edellyttävät työntekijän, työnantajan ja vakuutusyhtiön entistä nopeampaa reagointia.
  • Uusia taloushallinnon sähköisiä palveluja asiakkaillemme:
    • Käteiskuitit helposti mobiililla
    • Työajan raportointi ajasta ja paikasta riippumatta

Lue lisää uutiskirjeestämme 1/2016

Keskisuuret yritykset voisivat hyötyä rohkeammasta taloushallinnon ulkoistamisesta  3.9.2015

Keskisuuret yritykset ovat varovaisia ulkoistamaan taloushallintoa. Tämä käy ilmi eilen julkaistussa Taloushallinnon ulkoistaminen keskisuurissa yrityksissä 2015 –raportista. Raportti pohjautuu BDO:n ja Suomen Taloushallintoliiton laajaan tutkimukseen, jota varten haastateltiin 120:tä keskisuuren yrityksen talousjohtajaa.

Tutkimukseen osallistuneista keskisuurista yrityksistä alle puolet (47 %) on ulkoistanut taloushallinnon prosessejaan. Taloushallintoliiton arvion mukaan 90 prosenttia pienistä kirjanpitovelvollisista käyttää tilitoimiston palveluja.

-  Keskisuurissa yrityksissä taloushallintoa on ulkoistettu suhteellisen vähän, sillä sisäinen laskenta ja johdon raportointi halutaan pitää läheisessä yhteydessä ulkoiseen laskentaan. Myös toimintojen luovuttamista ulkopuolisiin käsiin vierastetaan, kertoo BDO:n liiketoiminnan konsultoinnin johtaja Jan Kovero.

-  Ulkoistetun taloushallintopalvelun ytimessä ovat tänä päivänä kumppanuus ja huolenpito, sanoo Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Juha Ahvenniemi

Lue lisää:

https://taloushallintoliitto.fi/ajankohtaista/keskisuuret-yritykset-voisivat-hyotya-rohkeammasta-taloushallinnon-ulkoistamisesta

Uusi Summa-lehti on ilmestynty  15.5.2015

Uusi Summa-lehti on ilmestynyt. Asiaa mm. verotuspäätösen syntymisestä ja siitä miten yritys voi tehostaa taloushallintoaan sähköisillä palveluilla.
Lue lehti tästä

 11.3.2015
HALUAISITKO EROON MYÖS PAPERISISTA KÄTEIS- JA LUOTTOKORTTIKUITEISTA? JA TOIMITTAA NE SÄHKÖISESTI?

Taloushallinnon ohjelmistoihimme on integroitu kaikki sähköisen taloushallinnon osa-alueet. Testatun ja hyväksi todetun mobiilisovelluksen avulla voit myös automatisoida käteis-, pankki- ja luottokorttitositteiden toimittamisen meille. eTaskun avulla voit toimittaa kuittisi kätevästi yhdellä napin painalluksella omalle kirjanpitäjällesi.

Kysy lisää omalta kirjanpitäjältäsi tai p. 044 540 1142 / Reeta Hirsinummi

 3.2.2015

Ennakonpidätys osingosta vuonna 2015

Verohallinto on julkaissut 22.1.2015 päivätyn ohjeen Ennakonpidätys osingosta ja Verohallinnolle annettavat ilmoitukset, dnro A14/200/2015. Ohjetta on päivitetty vuodesta 2015 alkaen sovellettavilla ennakonpidätysprosentin muutoksilla.

Osingot julkisesti noteeratusta yhtiöstä

Julkisesti noteeratun yhtiön maksamasta osingosta ja sen sijaan maksetusta sijaisosingosta on toimitettava 25,5 prosentin suuruinen ennakonpidätys, jos saajana on luonnollinen henkilö tai kotimainen kuolinpesä. Ennakonpidätys on toimitettava siitä riippumatta, onko osinko saajalleen tuloverolain mukaan verotettavaa tuloa, elinkeinotuloa vai maatalouden tuloa.
 
Ennakonpidätysvelvollisuus koskee aina myös varojen jakoa julkisesti noteeratun yhtiön vapaan oman pääoman rahastosta.

Osingot noteeraamattomasta yhtiöstä

Muun kuin julkisesti noteeratun yhtiön maksamasta osingosta ja sen sijaan maksetusta sijaisosingosta on toimitettava 7,5 prosentin suuruinen ennakonpidätys, jos saajana on luonnollinen henkilö tai kotimainen kuolinpesä.
 
Ennakonpidätys on 28 prosenttia siltä osin kuin saajan samalta yhtiöltä verovuonna saamien osinkojen määrä ylittää 150 000 euroa. Osingon maksajan on seurattava samalle saajalle maksamiensa osinkojen 150 000 euron rajan ylittymistä.
 
Ennakonpidätys on toimitettava siitä riippumatta, onko osinko saajalleen tuloverolain mukaan verotettavaa tuloa, elinkeinotuloa vai maatalouden tuloa. Ennakonpidätys on toimitettava  riippumatta siitä, onko osinko saajalleen pääoma- vai ansiotuloa. Ennakonpidätysvelvollisuus koskee myös sellaista varojen jakoa muun kuin julkisesti noteeratun yhtiön vapaan oman pääoman rahastosta, joka verotetaan osinkona.
 
Ennakonpidätys toimitetaan edellä mainittujen prosenttien suuruisena, ellei saaja esitä osingolle laskettua muutosverokorttia.
 
Osingonsaaja voi mahdollisen jäännösveron ja korkoseuraamusten välttämiseksi hakea ja esittää osingon maksajalle muutosverokortin, jossa kaikki hänen verovuonna saamansa osingot on otettu huomioon tai maksaa puuttuvan veron ennakon täydennysmaksuna.

Osasta osinkoja ei ole ennakonpidätysvelvollisuutta

Ennakonpidätystä ei toimiteta muulle kuin luonnolliselle henkilölle tai kotimaiselle kuolinpesälle maksettavasta osingosta. Esimerkiksi osakeyhtiölle maksettavasta osingosta ei toimiteta ennakonpidätystä. Rajoitetusti verovelvolliselle maksettavasta osingosta peritään lähdevero sitä koskevien säännösten mukaan.

Ennakonpidätyksen ajankohta

Verohallinto katsoo, että ennakonpidätys osingosta on toimitettava sinä ajankohtana, jolloin osingot ovat  osingonsaajan nostettavissa eli osingonjakopäätöksessä määrättynä maksupäivänä tai sinä päivänä, jona osingonjakopäätös on tehty, jos maksupäivää ei ole määrätty. Ennakonpidätys on tuolloin toimitettava lähtökohtaisesti nostettavissa olevien osinkojen koko määrästä, vaikka ne nostettaisiin osaksi tai kokonaankin vasta myöhemmin.
 

Summa 1/2015  2.2.2015

Summa-lehti verkossa http://www.e-julkaisu.fi/tal/jl/asiakaslehti/1-2015/

Summa 3/2014  2.2.2015

Summa-lehti verkossa http://www.e-julkaisu.fi/tal/jl/asiakaslehti/3-2014/


Tilitoimistomme yhteystiedot


Laskentatieto Oy Irja Hirsinummi

Yliopistonkatu 33 G 122
20100 Turku

Puh. (02) 4100 300

Tilitoimistomme palvelee valtakunnallisesti Turusta käsin.